به گزارش گروه بين الملل مشرق، "شائول مناشيه" نويسنده صهيونيست در مقالهاي كه در مجله عبري زبان "مرئيه" به چاپ رسانده، به بررسي نگرانيهاي رژيم صهيونيستي از همگرايي ميان ايران و لبنان پرداخته و تاكيد كرده است كه لبنان در ماههاي اخير تغيير اساسي در سياستهاي خود را شاهد بوده كه اين روند ميتواند توازن استراتژيك منطقه از جمله اوضاع امنيتي اسرائيل را بر هم بزند.
اين نويسنده صهيونيست با تمجيد از دولت سابق لبنان به رياست سعد حريري آن را نمادي از اعتدال در لبنان و مقابله با دخالتهاي ايران در اين كشور دانست و مدعي شد كه با رياست نجيب ميقاتي بر دولت جديد لبنان، 14 مارس به نيروهاي مخالف دولت تبديل شدهاند و تغييرات اين كشور در راستاي منافع ايران و سوريه رقم خورده است.
اين مقاله مدعي شد كه تشكيل دولتي كه حزبالله بر آن مسلط باشد، اقدام مهمي در تبديل شدن لبنان به "جيب" ايران و سوريه است و ميتواند تهران را به اقامه هلال شيعي در منطقه بيشتر تشويق كند. اين گزارش مدعي شد كه اين همان موضوعي است كه شاه اردن از چهار سال پيش نسبت به آن هشدار داده و آن را هدف اصلي ايران دانسته است.
اين مقاله به سفر سال گذشته رئيس جمهور ايران به لبنان نيز اشاره كرده و اين سفر را نيز در راستاي همان هدف قلمداد كرد، مناشيه با اشاره به توافقات دو طرف در زمينه فعاليتهاي تجاري ايران در لبنان نوشت كه ايران اعلام آمادگي كرده كه در زمينههاي جستجوي نفت و گاز و سرمايه گذاريهاي ديگر نيز به لبنان كمك كند.
اين گزارش به احتمال رد پيشنهادات كمك ايران از سوي لبنان اشاره كرده و به نوشته يك روزنامه مخالف دولت در اين زمينه استناد كرد، بر اساس اين گزارش النهار اخيرا در گزارشي نوشته بود كه كمك هاي ايران به لبنان با تحريمهاي اعمال شده عليه اين كشور در تناقض است و همكاري اقتصادي با ايران جنبه خوبي ندارد و ميتواند فشارها بر لبنان را افزايش دهد.
اين گزارش كه گويا به علت ضعف استدلالهاي خود نميتواند در يك محور به اثبات ادعاهاي خود بپردازد در ادامه پراكنده گوييهاي خود به موضوع دادگاه ترور حريري اشاره كرده و ابراز داشت كه نخستوزير جديد نميتواند افراد مورد اتهام را به دادگاه تحويل دهد، چرا كه اين افرا بعضا از عناصر ارشد حزبالله هستند و اين حزب گفته كه اين افراد را هرگز تحويل نخواهد داد.
اين نويسنده صهيونيست در ادامه سعي كرد انفجارهاي اخير در جنوب لبنان عليه نيروهاي يونيفل را به حزبالله لبنان نسبت دهد، وي البته بدون ارائه سندي براي اثبات ادعاهاي خود مدعي شد كه هدف از اين اقدام هشدار دادن به نيكولا ساركوزي رئيس جمهور فرانسه بود كه خواستار اصلاح قطعنامه 1701 [به نفع اسرائيل] شده بود.
اين گزارش صهيونيستي به چهار عامل موثر در عرصه سياسي لبنان اشاره كرده و نوشت كه اين عوامل ميتوانند در روند تشكيل هويت آينده لبنان سهيم باشند، اين عوامل عبارتند از:
موضع نيروهاي 14 مارس: اين گزارش موضع نيروهاي مخالف محور ايران و سوريه را به عنوان يكي از اين عوامل دانسته و گفت كه احتمال تسليم آنها در برابر ادامه نفوذ ايران و سوريه يا مخالفت آنها با اين دو كشور بر اساس حمايتهاي كشورهاي عربي در اين روند موثر است.
موضع كشورهاي عربي در قبال لبنان: اين موضع نيز ميتواند در نفوذ ايران بر لبنان تاثير داشته باشد.
روند قضايي دادگاه حريري: به اعتقاد اين صهيونيست دادگاه حريري كه از سوي سازمان ملل و كشورهاي بزرگ مورد حمايت قرار ميگيرد، مي تواند تاثير منفي در عملكرد حزبالله در عرصه داخلي لبنان داشته باشد.
بحران در سوريه: سقوط بشار اسد در سوريه ميتواند محور حزب الله را در لبنان تضعيف كند، چرا كه اين كشور نقطه اتصال حزبالله به كمكهاي ايران است.
اين مقاله در پايان نفوذ ايران در لبنان را تهديدي امنيتي براي اسرائيل دانسته و البته با فرافكني اين ادعاها سعي ميكند كه آن را براي كشورهاي عربي نيز خطرناك بداند، البته اين تحليل ميافزايد كه در كوتاه مدت اين موضوع نميتواند تحريكات امنيتي در شمال سرزمينهاي اشغالي به دنبال داشته باشد.